EN TR

Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı 2017

Savunma Sanayii Müsteşarlığının koordinasyonu; Başbakanlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve TÜBİTAK’ın destekleri ile Defence Turkey Dergisi tarafından organize edilen Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı 27-28 Kasım 2017 tarihlerinde “Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi ve Kümelenme” ana teması ile Sheraton Hotel/Ankara’da gerçekleştirilecek

Date: 23 Kasım, 2017

Siber güvenlik ülkenin bütün kurum/kuruluşlarını ve toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ve genel anlamda tüm paydaşların katkılarıyla ve koordinasyonu ile yürütülmesi gereken bir konudur. Ülkemizde siber güvenlik alanında hızla yapılması gereken çalışmaların başında paydaşlar arasında bilgi ve deneyim paylaşımı yapılarak sinerji oluşturulması amacıyla yerli siber güvenlik sektör ekosisteminin ve kümelenmesinin oluşturulması yer alıyor. Oluşturulacak olan kümelenme ve ekosistem ile; yenilikçi fikirlerin ticari ürünlere dönüşmesi, kamu ve sektör işbirliğinin veya mevcut işbirliklerinin artırılması, ülkedeki kaynaklar arasında sinerji oluşturacak bir kümelenme platformunun oluşturulması ve gerekli insan kaynağının sağlanması için akademi kurulması amaçlanıyor.

Defence Turkey Dergisi tarafından organize edilen, 27-28 Kasım 2017 tarihlerinde uluslararası ölçekte düzenlenecek Siber Savaş ve Güvenlik Konferansının ana teması “Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi ve Kümelenme” olarak belirlendi. Konferansın amaç ve içerikleri de bu doğrultuda şekillendirildi. Ürün/şirket tanıtımı ve sponsor oturumlarından uzak, belirlenen amaca hitap eden ve temaya uygun panel, ulusal/uluslararası konuşmacı ve etkinlikleri içerecek şekilde planlan konferansın ülke için kritik öneme sahip siber güvenlik çalışmalarına büyük katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Konferans ve çalıştaylar ile ilgili çalışmalar; Başbakanlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının işbirliği ve koordinasyonu ile yürütülüyor.

Konferans öncesinde yapılan çalıştay ve toplantılar ile sektörün analiz edilmesi, teknolojik öncelikli alanların belirlenmesi ve konferans çıktılarıyla beraber bu birikimlerin sektöre yönelik alınacak stratejik seviyede kararlarda etkili olması amaçlanıyor. Bu çalıştaylar; Akademisyenler (Teknokent ve üniversiteler), Kamu Kurumları (İhtiyaç Makamları), Özel Sektör ve Karar Çalıştayı olmak üzere 4 farklı oturumda yapılacak. Çalıştaylar kapsamında sektörde yer alan sorunlar, gündem ve ana akımlara yönelik beyin fırtınası yapıldıktan sonra, kümelenme ile ilgili gruplar arasında tasarım ve modelleme çalışmaları yapılacak.

Konferans öncesinde yapılan bu faaliyetlerin, konferansın içeriğinin şekillenmesi, yerli sektörü destekleyecek adımların atılması ve ilgili siber güvenlik kümelenmesinin kurulması amacına yönelik yol haritasının belirlenmesi sürecinde önemli katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.