EN TR

News

2023’E KADAR 2023 ÖĞRETMENE SAVUNMA SANAYİİ ALANINDA MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEK

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol ile atölye ve laboratuvar öğretmenlerine, güncel teknolojiye uygun olarak teorik ve uygulamalı mesleki eğitim verilecek. Hedef 2023’e kadar 2023 öğretmenin eğitimi.

Date: 25 Şubat, 2019

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalandı. SSB’de düzenlenen imza törenine Millî Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Bakanlık ve SSB temsilcilerinin yanı sıra Aselsan, TUSAŞ, Roketsan, Havelsan, STM, TEI gibi savunma sanayii firmalarının yetkilileri katıldı.

Protokol; büyük veri, yapay zeka, siber güvenlik, uçak teknolojisi, aviyonik sistemler, bilişim teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojisi, gemi yapımı, makine teknolojisi, metal teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, tasarım teknolojisi, uçak bakım, yenilenebilir enerji teknolojisi alanlarını kapsıyor.Belirlenen bu alanlarda görev yapan atölye ve laboratuvar öğretmenlerine, güncel teknolojiye uygun olarak, mesleki bilgi ve becerilerini artırmak üzere SSB tarafından teorik ve uygulamalı mesleki eğitim verilecek.

Protokol kapsamında; bu alanda mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için toplantı, seminer, konferans, yarışma gibi farkındalık faaliyetlerinin koordine edilmesine, alan öğretmenlerine düzenlenecek olan hizmet içi eğitim faaliyetlerine de SSB tarafından destek verilecek. Bu ana protokolden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın savunma sanayii kuruluşlarıyla imzalayacağı alt protokollerin koordinasyonu yine SSB tarafından sağlanacak.

Öğretmenlerin eğitimiyle, ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere ulaşmak, bahse konu alanlarda uzmanların yetiştirilmesi ve savunma sanayiine dair farkındalığın artırılması amaçlanıyor. 2023’e kadar 2023 öğretmen eğitiminin hedeflendiği bu iş birliğiyle; savunma sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü açığının ve teknik eğitime yönelik yapılacak olan mesleki faaliyetler alanındaki eksiğin ciddi anlamda giderilmesi planlanıyor.