EN TR

Latest News

TİTRA TEKNOLOJİ İNSANSIZ HELİKOPTER YELPAZESİNE YENİ BİR ÜRÜN DAHA KAZANDIRDI: ALPİN-2

Pasifik Teknoloji’nin savunma sanayii teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketi Titra Teknoloji, yerli ve milli mühendisleri ile yeni bir insansız helikopter daha geliştirdi. ALPİN-1’e ek olarak geliştirilen ve yeni adı ALPİN-2 olan insansız helikopter sistemi, önceki versiyon olan ALPİN-1’e kıyasla kapsamlı mühendislik iyileştirmeleriyle donatıldı.

Date: 15 Temmuz, 2025

Ssavunma sanayinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak hedefiyle Titra Teknoloji tarafından geliştirilen ALPİN-2 ile otopilot donanımı ve yazılımı geliştirildi. ALPİN-2, özellikle sinyal karıştırıcı ortamlarda yürütülen operasyonlarda daha yüksek verimle çalışacak şekilde geliştirildi. Performans, bakım ve siber güvenlik kontrolünün tamamen öz kaynakları ile sağlayan Titra Teknoloji yeni platformu ALPİN-2 ile daha güçlü, daha dengeli ve uzun süreli görevlerde çok daha verimli bir ürünü daha ülkemizin insansız hava araçları kategorisindeki çeşitliliğe bir yenisi daha kazandırmış oldu.

Tüm bunlara ek olarak sensör kabiliyetlerini de artıran ALPİN-2 ile hava aracının çevresel farkındalığı artırıldı. Görev esnasında gerçek zamanlı tepki verecek şekilde teknolojik alt yapı kazandırıldı. Geçmişte ALPİN platformunda kullanılan harici kanca ile yapılan yük taşıma operasyonları, ALPİN-2 ile birlikte vinç sistemi üzerinden gerçekleştirilen dahili yükleme konseptine evrildi.